Site Overlay

Observații de teren – centura Vâlcele Apahida

Expertiza – podete metalice

La solicitarea Companiei Naţionale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), ANAZ a efectuat o expertiză la Varianta ocolitoare Vâlcele – Apahida, referitoare la un lot de module folosite la asamblarea tuburilor ondulate pentru podețe. Tuburile din tablă ondulată folosite la podețuri sunt confecționate din module de tablă de oțel zincat termic care se pot asambla cu suruburi. Această soluție constructivă poate înlocui cu succes podețurile din beton; ea aplicându-se în multe ţări cu rezultate bune.

În timpul expertizei s-a analizat vizual și s-a măsurat grosimea stratului de zinc la un lot de module folosite la asamblarea tuburilor ondulate pentru podeţe la locul de depozitare al acestora cât și tuburi deja montate şi amplasate la locurile corespunzătoare.

În urma expertizei ANAZ a prezentat un raport referitor la prevederile standardelor cu privire la verificarea calităţii acoperirii de zinc depus termic și a făcut unele recomandări în special la modul de stocare a modulelor zincate termic.