Site Overlay

Cui ne adresăm

Zincarea termică a structurilor din oțel. Predictibilitate. Sustenabilitate. Circularitate.

ARHITECȚI INGINERI PROIECTANȚI ANTEPRENORI
BENEFICIARI ADMINISTRAȚII PUBLICE BENEFICIARI AGENȚI ECONOMICI BENEFICIARI PERSOANE FIZICE

ARHITECȚI

Zincarea termică oferă durabilitate de aproximativ 50 de ani fără cheltuieli de mentenanță.
Alegerea zincarii termice, contribuie la realizarea unor construcții durabile și eficiente.
Griul neutru al zincului maturat, în multiplele lui nuanțe, ne apropie de natură.
Colaborarea cu ANAZ vă oferă acces la expertiză tehnică și studii de caz care pot îmbunătăți calitatea proiectelor dumneavoastră.
Prin zincare termică vă protejați anticoroziv investițiile indiferent de domeniul în care activați!

De la idee și dorință, la acasă De la structură de rezistență, la culoare De la tehnologie, la cost redus
De la natura materialului, la sustenabilitate Oțelul zincat termic se poate vopsi, obținând așa numitul ,,sistem duplex” cu rol de protecție anticorozivă și aspect, adaptat viziunii arhitectului si asteptarilor clientului. De la necesar, la modern

Arhitectul are ocazia de a oferi beneficiarilor solutii, usor realizabile, predictibile ca si cost si sigure din punctul de vedere al protectiei anticorozive si de rezistenta, implicit.

INGINERI PROIECTANȚI

Zincarea termică in conformitate cu SR EN ISO 1461:2022 este esențială pentru a asigura integritatea structurală și rezistența în timp a construcțiilor metalice. Prin utilizarea zincării termice, vă asigurați că proiectele dumneavoastră sunt protejate împotriva coroziunii și că respectă cele mai înalte standarde de durabilitate. ANAZ aduce în fața inginerilor proiectanți o analiză care pune în valoare avantajele tehnice și economice ale zincării termice.

Diagrama Fier – Carbon De la concept, la stabilitate și siguranță Diagrama Fier – Zinc
Zincarea termică nu afectează structura și proprietățile mecanice ale oțelului de bază. Procesul de zincare termică are loc la 450ºC și formarea straturilor de aliaj FeZn se poate vedea în diagrama Fe-Zn

De la concept, la uzinare

Se realizează găuri sau degajări, pentru ca pe parcursul imersiei în baia de zinc topit să avem ventilație și scurgere corespunzătoare a zincului. Zincarea termică asigură acoperire integrală a structurii din oțel cu aliaj Fe-Zn obținut metalurgic. Standardul SR EN 14713:2020

De la alegerea materialului, la sustenabilitate

Structurile din oțel protejate anticoroziv prin zincare termică oferă o medie de 50 de ani fără costuri de mentenanță, sunt rezistente la lovituri, sunt 100% reciclabile și se pot vopsi „sistem duplex”. Zincarea termică se regăsește inclusiv în Standardul de bază al uzinatorilor SR EN ISO 10025-2:2005

 

Înainte de a decide ce se completează în caietul de sarcini la capitolul protecție anticorozivă vă rugăm să:

  1. solicitați informații despre mediul de corozivitate al zonei în care va fi expusă structura metalică
  2. solicitați consultanță referitoare la prevederile standardului de zincare termică SR EN ISO 1461:2022
  3. solicitați consultanță referitoare la prevederile standardului de vopsire SR EN ISO 12944:2018

Zincarea termică protejează anticoroziv fără să schimbe proprietățile oțelului. Standardul SR EN ISO 1461:2022.

De cooperarea dintre beneficiar, proiectant și zincator depinde câte Caiete de Sarcini vor conține sintagma „Zincare termică în conformitate cu SR EN ISO 1461”.

ANTEPRENORI

Implementarea zincării termice în proiectele de construcții și infrastructură aduce beneficii semnificative. Predictibilitatea costurilor, reducerea costurilor de întreținere, prelungirea duratei de viață a structurilor metalice si optimizarea modelarii BIM, sunt atribute de bază pe care le aduce zincarea termică investițiilor dumneavoastră.

Colaborarea cu ANAZ, permite accesul la resurse și informații care vă vor ajuta în luarea unor decizii eficiente si economice.

Antreprenorii care aleg să oferteze structuri din oțel protejate anticoroziv prin zincare termică, câștigă lucrări și realizează profituri suplimentare prin know-how-ul adus de soluțiile moderne cu implementare eficientă de BIM.

Zincarea termică este prevăzută în proiecte care oferă soluții modulabile, ușor de transportat, rezistente la
lovituri, cu montaj facil și foarte ușor de monitorizat în șantier.

Zincarea termică este singura metodă de protecție anticorozivă standardizată (SR EN ISO 1461:2022) pentru o aliere metalurgică Fe – Zn care se realizează la 450°C (fără sa afecteze structura și rezistenta mecanică a otelului) și foarte ușor verificabilă de către antreprenor și beneficiar prin măsurarea grosimii stratului de zinc. Oțelul zincat termic se poate vopsi, obținându-se astfel așa numitul „sistem duplex: cu rol deopotrivă de protecție anticorozivă și aspect. De menționat și existența standardului EN 15773:2018 dedicat vopsirii în câmp electrostatic peste zincare termică.

Vă invităm să muncim împreună la creșterea sănătoasă a economiei!

Sa ne amintim:

La nivel mondial, în fiecare secundă COROZIUNEA distruge 100 de kg de oțel. Echivalentul a 310 000 EUR/oră, iar BANII noștri, ai tuturor, CONTEAZĂ!

BENEFICIARI ADMINISTRAȚII PUBLICE

Administrațiile publice sunt vectorul dezvoltării localităților și infrastructurii durabile.

De la nevoia de dezvoltare, la referință pentru ceilalți!

Zincarea termică este singura metoda de protecție anticorozivă care oferă predictibilitate asupra costului inițial și a costului pe întreaga durată de viață a investițiilor. Găsiți în ANAZ partenerul echidistant pentru consultanță în implementarea celor mai bune practici de protecție anticorozivă pentru proiectele publice.

Structurile din oțel protejate anticoroziv prin zincare termică oferă o medie de 50 de ani fără costuri de mentenanță, sunt rezistente la lovituri, sunt 100% reciclabile și se pot vopsi ,,sistem duplex”.

Zincarea termică este singura metodă de protecție anticorozivă cu efect pe termen forte lung (mai mare de 25 de ani) care în procent de peste 95%, care nu necesită sablare.

De la montaj, la stabilitate în timp Zincare termică pentru elemente de asamblare Standardul SR EN ISO 1461:2022 ANAZ oferă asistență tehnică, inclusiv referitoare la cerințele caietelor de sarcini, beneficiarilor administrațiile de stat pentru toate fazele de evoluție ale proiectelor. De la necesar, la durabil Zincarea Termică a armăturilor. Standardul SR EN ISO 10348-2:2018

Să ne amintim: La nivel mondial, în fiecare secundă COROZIUNEA distruge 100 de kg de oțel

BENEFICIARI AGENȚI ECONOMICI

Zincarea termică reprezintă o soluție economică și eficientă pentru protejarea structurilor metalice împotriva coroziunii.
Alegerea zincării termice pentru investițiile dumneavoastră aduce:
Predictibilitatea costurilor, reducerea costurilor de întreținere, prelungirea duratei de viață a structurilor metalice si optimizarea modelării BIM.
ANAZ vă oferă suport și consultanță pentru a integra această metoda de protecție anticorozivă în mod optim.

Prin zincare termică vă protejați anticoroziv investițiile indiferent de domeniul în care activați! Structurile din oțel protejate anticoroziv prin zincare termică oferă o medie de 50 de ani fără costuri de mentenanță, sunt rezistente la lovituri, sunt 100% reciclabile și se pot vopsi „sistem duplex”

BENEFICIARI PERSOANE FIZICE

Fie ca sunteți în proces de construcție al unui imobil sau renovați o proprietate imobiliară deja existentă, zincarea termică vă este un aliat în alegerea celei mai potrivite soluții de protecție anticorozivă a elementelor din oțel.

Zincarea termică oferă o protecție durabilă împotriva coroziunii și deteriorării, si menține valoarea de piață a investiției dumneavoastră.

Zincarea termică menține aspectul estetic și funcționalitatea pe termen lung asigură rezistența împotriva ruginii și a deteriorării cauzate de condițiile meteorologice. Structurile metalice zincate termic oferă o barieră eficientă, si asigura durabilitatea și stabilitatea timp îndelungat de peste 25 de ani.

Zincarea termică protejează aceste elemente împotriva coroziunii, le prelungește viața și reduce necesitatea de întreținere sau înlocuire frecventă.

Exemple de aplicații:

Porți și garduri, grătare și mobilier de grădină, pergole, car porturi, garaje elemente de fixare, etc

ANAZ este aici pentru a vă oferi informații și sfaturi despre cum să utilizați zincarea termică pentru a menține și îmbunătăți siguranța și durabilitatea proprietății dumneavoastră.

Descarcă pagina în format pdf

Cui ne adresam