Site Overlay

Introducere

Oţelul este un aliaj de fier cu carbon şi cu alte elemente de aliere, întrebuinţat în numeroase ramuri industriale pentru rezistenţa, duritatea, tenacitatea şi elasticitatea lui. are însă un mare dezavantaj: este supus coroziunii, chiar şi în medii interioare; de aceea prevenirea coroziunii este esenţială pentru eficienţa şi durabilitatea structurilor din oţel.

în prezent, este tot mai evident că pentru a realiza economii pe termen lung, una dintre soluţii este scăderea costurilor de întreţinere şi reparaţii. Pentru oţeluri şi fonte aceasta înseamnă dezvoltarea de sisteme de protecţie cu durabilitatea cât mai mare. Una dintre cele mai adecvate tehnologii în acest sens o reprezintă zincarea termică. Informarea corectă a proiectanţilor (designerilor), producătorilor şi utilizatorilor de produse din oţel şi fontă este esențială în aplicarea zincării termice care este soluţia cea mai eficientă, practică şi economică de protecţie anticorozivă.

Zincarea termică ca metodă de protecţie împotriva coroziunii are numeroase avantaje şi beneficii. Dintre acestea le menţionăm pe cele mai importante:

  • Asigură o acoperire a oţelului cu zinc, cu o durată mare de viaţă (50-80 ani), predictibilă, practic fără costuri de întreţinere şi reparaţii.
  • Este foarte competitivă faţă de alte tehnologii în ceea ce priveşte costurile de bază;
  • Este cel mai economic procedeu de protecţie pe termen lung a oţelului împotriva coroziunii;
  • Este o soluţie care se pretează foarte bine conceptului de dezvoltare durabilă.